230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijem predstavnika najbolje biblioteke u Srpskoj

Načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk danas je primio direktora Narodne biblioteke Trebinje Danicu Kuduz, sa saradnicima.

110715-bibliotekari01

Povod prijemu bilo je značajno priznanje iz oblasti bibliotekarstva, koje je ova ustanova kulture dobila početkom juna ove godine u Višegradu.

Naime, Društvo bibliotekara Republike Srpske je Narodnoj biblioteci Trebinje, kao Najboljoj biblioteci, za stvaralački rad i doprinos u razvoju bibliotekarske struke, dodjelilo u Višegradu 4. Juna 2011. godine Povelju „Đorđe Pejanović".

110715-bibliotekari02

„Trebinje kao grad kulture, i u vremenu koje je pred nama, treba da njeguje i razija i bibliotekarstvo i trebinjsku Narodnu biblioteku, kao važnu kulturno obrazovnu ustanovu u našem gradu", rekao je ovom prilikom načelnik Opštine Trebinje, čestitajući zaposlenima u ovoj ustanovi na zasluženom vrijednom priznanju. Obećavši nastavak podrške lokalne samouprave, dr Ćuk je dodao da je priznanje još značajnija jer je dobijeno na 50-tu godišnjicu dodjele Nobelevove nagrade književniku Ivu Andriću i u gradu koji je proslavio ovaj velikan srpske i svjetske književnosti.

110715-bibliotekari03

Danica Kuduz, direktor Narodne biblioteke Trebinje istakla je da su uslovi koji su stvoreni proteklih godina u ovoj ustanovi doprinijeli da trebinjska biblioteka bude najbolja u RS.

„To nas obavezuje da nastavimo sa usavršavanjem bibliotečke djelatnotnosti i modernizacijom naše ustanove", rekla je Danica Kuduz, naglasivši da je nagrada rezultat dugogodišnjeg dobrog rada.

110715-bibliotekari04

Inače, Narodna biblioteka Trebinje djeluje u prostoru zadužbine Luke Ćelovića Trebinjca. Ima 500 metara kvadratnih korisnog prostora u kojima rade sva odjeljenja koja zahtjeva savremena bibliotečka djelatnost. Knjižni fond biblioteke je 70 hiljada. Uz Dučićev legat, od 5 hiljada vrijednih bibliotečkih jedinica, u Biblioteci djeluje Američki kutak, internet čitaonica, kao i Književna zajednica „Jovan Dučić", a na godišnjem nivou Biblioteka ima 1600 stalnih članova.

(Opština Trebinje)