230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Industrijska pekara mora da opstane

Načelnik Opštine dr Dobroslav Ćuk danas je sa saradnicima posjetio pogone Industrijske pekare u Trebinju. Razlog posjete bila je aktuelna situaciji u ovom, nekad, pekarskom gigantu Hercegovine.

110908-inpek

Kako je poznato, od prije par mjeseci, na prijedlog AD "Industrijske pekare", zbog velikih dugovanja i nelikvidnosti, pokrenut je stečajni postupak u ovom preduzeću.

U razgovoru sa stečajnim rukovodstvom preduzeća i radnicima treće smjene, načelnik Opštine je izrazio zadovoljstvo što, uprkos stečaju, proizvodnja u Industrijskoj pekari nije obustavljena.

„Opština će učiniti sve što je u njenoj moći i nadležnosti da stečajni postupak bude proveden na maksimalno korektan i zakonit način, te da se proces proizvodnje u ovom preduzeću nastavi, a proizvodnja bude održiva. U ovom vremenu krize i propadanja brojnih preduzeća, važno je očuvati svako radno mjesto", rekao Ćuk.

Inače, nekad je Industrijska pekara zapošljavala oko 35 radnika i dnevno proizvodila preko 20 hiljada komada hljeba, koji je plasirala na tržištu hercegovačko-primorske regije. Danas, u preduzeću radi dvadesetak radnika, uz proizvodnju od blizu 5 hiljada komada hljeba i određenu količinu peciva.

(Opština Trebinje)