230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Kup RS: Poraz Leotara u Gacku

U hercegovačkom derbiju, Mladost je nakon boljeg izvođenja penala eliminisala Leotar iz kupa RS. Trener Gačana Željko Popović izveo je najjači sastav, dok je Bogdan Korak šansu dao igračima sa manjom minutažom i omladincima.

110813-leotar

I pored te činjnice Leotar je bio konkretniji i u nekoliko navrata propustio odlične prilike da osiguraju prolaz u nanrednu rundu.

U prvom poluvremenu viđene su samo dvije poluprilike, po jedna na obje strane. U 24. minutu Srđan Andrić je dobro centrirao sa desne strane, Boban Kajgo spustio loptu za Gojka Cimirota, ali njegov šut sa 16 metara golman Mladosti brani. U 37. minutu dobro je centrirao Rajko Ćeranić, Jovica Vico promašio loptu u skoku, ona je došla do Miroslava Prela, koji se na 5 metara od gola spetljao.

U 48.minutu Gojko Cimirot je prošao po desnoj strani i centrirao, golman Marković ispustio loptu, a Đoko Milović iz izgledne pozicije šutirao preko gola. U 57.minutu lijepa akcija Leotara. Souto je preko glave odigrao za Cimirota, ovaj do Kajga, čiji šut sa 10 metara Marković brani, a na odbijenu loptu natrčava Bošković, koji šutira preko gola sa 7-8 metara. U 66.minutu kapiten Gačana Vasiljević šutirao je iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali lopta odlazi par centimetara pored desne stative. U 85.minutu Vasiljević je izveo korner, lopta prošla kroz šumu noga i završila u korneru. U 93. minutu nakon duge akcije oko šesnaesterca Gojko Cimirot odlično šutira sa 16 metara, ali je lopta okrznula lijevu stativu.

Pošto u regularnom toku nije bilo golova pristupilo se izvođenju penala. U drugoj seriji Srđan Andrić je pogodio stativu, a u trećoj je Đoko Milović šutirao visoko preko gola.

Strijelci iz penala bili su: Vasiljević, M. Vico, Ćeranić, Bjelogrlić (Mladost), a Topuzović (Leotar).

Utakmicu je obilježila i teža povreda Miljana Mijanovića, koji je u 10. minutu u sudaru sa golmanom Kukrikom povrijedio koljeno. Analize i pregledi koji će u što skorije vrijeme biti obavljeni pokazaće o koliko se teškoj povredi radi.

- Zadovoljan sam ovom utakmicom, bez obzira što smo ispali nakon penala, rekao je Bogdan Korak nakon utakmice. Ova utakmica mi je pokazala da na neke momke moram najozbiljnije da računam, pogotovo ove mlađe, čije vrijeme tek predstoji. Pozitivno su me iznenadili i insistiraću da igrači koji ne igraju u prvenstvu svako malo imaju utakmice sredinom sedmice, kako bi održali formu i bili spremni. Realno bi bilo da smo pobijedili u regularnom toku, ali smo promašili nekoliko odličnih prilika. Igrali smo protiv najboljeg tima Mladosti i nadigrali smo ih.

LEOTAR: Kukrika, Mijanović (od 12.minuta Popović), Pecelj, Vučinić, Topuzović, Andrić, Milović, Bošković, Kajgo (od 81.minuta Tomanović), Souto, G. Cimirot.

(FK Leotar)