230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Fotografija kao oruđe za dostizanje socijalne pravde"

Leora Kahn, američka novinarka, producent i fotograf održala je večeras predavanje za ljubitelje fotografije u Američkom kutku u Narodnoj biblioteci u Trebinju.

110921-americki_kutak_seminar

Ona trenutno radi na projektu "Spasioci" koji govori običnim ljudima koji su rizikovali svoje živote kako bi spasili pripadnike druge zaraćene strane za vrijeme nekog oružanog konflikta. Održala je niz radionica i predavanja u BiH s ciljem finaliziranja projekta „Predstavljanje moralne hrabrosti - priče o preživljavanju".

Trebinjskim fotografima ona se predstavila temom:

"Fotografija kao oruđe za dostizanje socijalne pravde"

Leora Kahn je radila kao predavač na mnogim priznatim univerzitetima poput Jejla, zatim na univerzitetu u Madridu, Akademiji umjetnosti u Londonu itd, te kao direktor i urednik fotografije časopisa New Yorker, Time, Rolling Stone, People, a uspješna je i kao producent u filmskoj industriji, itd. Bila je u komisijama na mnogim svjetskim manifestacijama i takmičenjima za fotografe.

110921-americki_kutak_seminar_009

Članovi Foto-kino kluba Trebinje su imali priliku predstaviti i neke od projekata na kojima rade, te su sa Kahnovom razgovarali i o svojim internet stranicama, blogovima, fotografijama, kao i rezultatima koje su do sada postigli.

110921-americki_kutak_seminar_012