230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Okrugli sto: Zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Centar za socijalni rad Trebinje i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko", partneri u projektu Osobe sa invaliditetom u središtu društvene kohezije „Sunčane radionice", održali su danas u Dnevnom centru za stare osobe Trebinje okrugli sto sa poslodavcima.

110922-osobe_sa_invaliditeteom_009

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore - Biro rada Nikšić a u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

Cilj ovog okruglog stola je da se poslodavci upoznaju sa Zakonom o zapošljavanju OSI, da im se prezentuju njihove obaveze u tom poslu, te da im se prezentuju kapaciteti osoba sa invaliditetom za rad i proizvodi koji nastaju u radnim radionicama.

110922-osobe_sa_invaliditeteom_014

Na okruglom stolu su prezentovane i ideje o mogućnostima ugovoranja za proizvodnju i distribuciju proizvoda, odnosno za razvoj kooperativa.

Učesnici okruglog stola su bili poslodavci, osobe sa invaliditetom, stručni radnici Centra za sociojalni rad Trebinje, predstavnici organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom, predstavnici opštine Trebinje, predstavnici partnerskih organizacija u projektu.