230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počinju "Dučićeve večeri poezije"

"Dučićeve večeri poezije", jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Republici Srpskoj, biće održana ovog vikenda u pjesnikovom rodnom gradu Trebinju i okupiće eminentne kulturne radnike iz RS, Srbije i Crne Gore.

Manifestacija počinje u petak uveče, 29. oktobra, kada će u galeriji Hercegovačke Gračanice na Crkvini biti otvorena izložba grafika na pjesme Jovana Dučića "U duši zasvijetli" Tatajane Burzanović iz Podgorice.

Iste večeri na Crkvini će biti priređeno "Veče poezije i muzike", a kako je najavljeno, između ostalih, učestvovaće pjesnici Slobodan Rakitić, Đorđo Sladoje i Milica Lilić-Jeftimijević.

Drugog dana manifestacije, u subotu, 30. oktobra, biće otvorena izložba slika akademika Milorada Ćorovića, poklon zbirka Muzeju Hercegovine, nakon čega će u Domu kulture biti održana svečana akademija pod nazivom "U hlebnoj dobroti ćirilice" na kojoj će "Dučićeva nagrada" biti dodijeljena piscu Milovanu Danojliću.

Posljednjeg dana "Dučićevih večeri poezije", u nedjelju, 31. oktobra, u Hercegovačkoj Gračanici biće služen pomen pjesniku i sveta liturgija.

U nedelju naveče biće održano pjesničko veče pod nazivom "Na Dučićevom putu" na kome će svoje stihove govoriti poznati pjesnici iz RS, Srbije i Crne Gore, dobitnici nagrada na pjesničkim susretima 2009. godine.