230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Drašković: Ulagaću i dalje u Hercegovinu

Trebinje, 13.10.2010., Predsjednik Koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković izjavio je danas Srni da će u razvoj prehrambene industrije u Trebinju u narednoj godini uložiti dodatnih 15 miliona KM.

Ovaj Hercegovac, rođen u Gacku, a živi i radi u Beogradu, rekao je danas u Trebinju da je sa velikom voljom svoj kapital uložio u Hercegovinu, s namjerom da se ne ugase postojeća radna mjesta, da se otvore nova i da se spasi privreda.

On je podsjetio da je u posljednje tri godine na ovo područje u više različitih projekata uložio više od 50 miliona KM.

"Sigurno danas ne bi bilo Industrije alata Trebinje da nismo uložili toliki novac i ogroman napor na obezbjeđenju posla, tržišta, te na sanaciji vrlo teškog stanja koje smo zatekli", rekao je Drašković, istakavši da je uspio sačuvati ovaj privredni gigant, kao i sva radna mjesta na kojima trenutno radi oko 1 000 ljudi.

On je dodao da je istovremeno sa pojavom viška radnika u tom preduzeću, izgradio prehrambenu industriju koja zapošljava oko 200 ljudi i koja je uspješna i sa perspektivom u budućnosti.

Drašković je naglasio da planira da investira i u ostale hercegovačke opštine, posebno u Nevesinje i Bileću, jer su siromašnije. On je dodao da će, 2011. godina, prema njegovim prognozama, biti ekonomski mnogo teža od ove, pa se smije preinvestirati.

On se kritički osvrnuo na sve one koji su otišli iz Hercegovine i stvorili kapital, a ne žele da u nju i ulažu, ističući da je najviše onih, koji bi, kako je rekao, da ulože dolar, a uzmu dva.

"Moje mišljenje je da ovdje vrijedi ulagati i stvarati, a takvi moraju imati čistu namjeru kako bi pomogli ovom narodu koji ne bi, kako su to radile mnoge generacije, odlazili u pečalbu.