230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nevesinje razvija lovni turizam

Nevesinje, 28.11.2010. Lovačko Udruženje "Srndać" Nevesinje dobilo je od Ministarstva trgovine i turizma RS-e finansijska sredstva od 10.000 KM za finansiranje projekta iz oblasti turizma.

Projekat se odnosi na nabavku opreme i osnovnih sredstava za opremanje smještajnih kapaciteta u lovištu, montažne kuće i lovačkog doma u gradu, kao i nabavku foto opreme , a kandidovan je kod navedenog Ministarstva na osnovu javnog poziva za sufinansiranje projekata iz oblasti turizma i razvoja turizma.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 21.000 KM. U finansiranju projekta učestvuju opština Nevesinje, mnogobrojni donatori i velikim dijelom LU "Srndać" iz sopstvenih sredstava.

Koordinator i stručni saradnik na projektu Miroslav Bulajić istakao je opredjeljenje nevesinjskog "Srndaća" za bavljenjem lovnim turizmom koje je proisteklo iz sve veće zainteresovanosti stranih i domaćih lovaca, turista i ljubitelja prirode za provode u prirodi uz lov, fotolov i posmatranje divljaći i prirode.

"Da bi se bavilo ovim vidom turizma LU "Srndać" treba da poboljša i opremi svoje kapacitete koji bi zadovoljili i privukli veći broj posjetilaca. Na taj način Udruženje postaje samoodrživo, te postoji opravdanost zapošljavanja novih radnika iz turističke branše i ugostiteljstva, te razvoj djelatnosti koje su usko vezane za turizam u Nevesinju (vodiča, lovovođa, spremačica, ugostiteljskih radnika, turističkih radnika, tradicionalne poljoprivredne proizvodnje i sl.)," kaže Bulajić.