230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obustavljen saobraćaj na putu Gacko-Nevesinje

Zbog izlijevanja rijeke i veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Gacko-Nevesinje. Iz istog razloga otežan je promet na dionicama putnih pravaca M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno i M-16 Livno-Kamensko.

Na ostalim putnim pravcima u BiH saobraća se bez vanrednih zastoja po pretežno mokrom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni kamenja na kolovoz. Upozoravaju se vozači da vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na putnim pravcima M-16 Kupres-Šujica, M-15 Šujica-Livno i M-15 Šujica-Tomislavgrad, zbog jakog vjetra, vozači se pozivaju na pojačan oprez.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), zbog sanacije klizišta, saobraća se naizmjenično - jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se na dionicama magistralnih puteva: M-1.8 Šički Brod-Srebrenik (na lokaciji Duboki Potok), M-17 Mostar-Čapljina (raskrsnice u Buni i Žitomislićima), M-6.1 Mostar-Široki Brijeg i M-6.1 Mostar-Nevesinje. Na ovim dionicama saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice, saopšteno je iz BiHAMK-a.