170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210401 petijevic baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

OPREZ prilikom novčanih transakcija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Repbulike Srpske apeluje na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na izgled novčanice, te ukoliko posumnjaju da se radi o falsifikovanom novcu da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu.

220131 novac

Takođe pozivamo sve građane koji su kupovali falsifikovani novac od lica iz Doboja da isti odmah odnesu i predaju u najbližu policijsku stanicu jer će samo na taj način izbjeći krivičnu odgovornost.

Falsifikovane novčanice konvertibilnih maraka su prepoznatljive po natpisu „LAŽNI NOVAC“ ispisan pisanim slovima koji se nalazi na prednjoj strani u donjem lijevom uglu novčanice na mjestu gdje bi trebao da se nalazi potpis guvernera Centralne banke BiH i natpisom „SAMO ZA FILMSKU UPOTREBU REPLIKA KOPIJA“ gdje bi trebalo pisati „Centralna banka BiH“ koji se ispisuje u dva reda u latiničnom i ćiriličnom pismu i nalazi se na vrhu zadnje strane novčanice.

Falsifikovane novčanice evra su prepoznatljive po natpisu „LAŽNI NOVAC“ ispisan pisanim slovima koji se nalazi na prednjoj strani u gonjem lijevom uglu novčanice na mjestu gdje bi trebao da se nalazi potpis predsjednika Evropske centralne banke i natpis „SAMO ZA FILMSKE POTREBE – REPLICA NOT FOR USE“ na mjestu gdje bi trebala da stoji skraćenica Evropske centralne banke na jezicima zemalja članica Evropske unije. MUP RS