230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Stiže novi redizajn Facebooka za desktop korisnike

Korisnici Facebook-a koji koriste desktop verziju već su počeli da dobijaju redizajniraju verziju društvene platforme. Oni koji nisu sasvim sigurno to mogu da očekuju u narednim danima.

220316 fb

Naime, skoro svi elementi za navigaciju, meniji i podešavanja su premješteni na lijevu stranu na desktop verziji platforme, bez navigacije na vrhu stranice.

Dok će desno, u donjem dijelu ekrana biti samo dugme za poruke.

Kako neki ljudi pišu, nisu dobijali pitanje da li žele da prihvate novi redizajn, a po svemu sudeći za sada nema načina da se vrati na prethodnu verziju, ukoliko ste ga već dobili.

Facebook je ponudio objašnjenje o novinama u kratkoj poruci.

"Premjestili smo sve vaše opcije navigacije na jedno mjesto. Ova promjena kombinuje sve što vam je potrebno na Facebook-u - vaš profil, pretragu, obavještenja, poruke i još mnogo toga", piše u obavještenju.

Prošlo je skoro tačno dvije godine otkako je Facebook lansirao svoj posljednji veliki redizajn, koji je uključivao veliku promjenu u navigaciji sajta, "čistiji" izgled, kao i opcioni tamni režim.

Bila je to velika promjena i bilo je potrebno malo vremena da se naviknemo, ali je to bila prijeko potrebna revizija prenatrpanog Facebook-a iz starih dana.

Ova nova promjena pomalo dezorijentiše. Više nema Home dugmeta, jer je zamijenjeno Facebook logotipom u gornjem lijevom uglu. Takođe je teško naviknuti se na činjenicu da nema apsolutno ničega u gornjem desnom uglu, gdje su ranije bile neke od najvažnijih funkcija i opcija, uključujući obaveštenja i Messenger.

Imati većinu funkcija i opcija na lijevoj strani je uobičajeno u web dizajnu; Twitter i Gmail imaju sličan izgled. Facebook, međutim, ima ogromnu količinu opcija, funkcija, dugmadi i prečica, a postavljanje svega toga na lijevu stranu možda nije idealno rješenje. (Telegraf.rs)