230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Imenovani stečajni upravnici za hercegovačke firme

Trebinje, 05.02.2011. Okružni privredni sud Trebinje imenovao je privremene stečajne upravnike za sedam istočnohercegovačkih firmi kojima je prijedloge za stečajni postupak krajem prošle godine dala Poreska uprava RS.

110205-novoteks

Predsjednik ovog suda Smajil Begović kaže da je za sedam preduzeća imenovano pet stečajnih upravnika i to za hotel "Izvor" u Bileći Mileta Čajevića, za bilećko trgovinsko preduzeće "Trgoprom" i Vazdušnu banju "Nevesinje" Vasilija Novovića, za "Momo komerc" iz Bileće i "Tajm inžinjering" iz Gacka Slavka Ilića, za "Itison promet" iz Bileće Radomira Jokića i za preduzeće "Meka" Grude Jadranku Mijanović.

"Sudije sada čekaju njihove izvještaje o tome da li ima uslova za otvaranje stečajnih postupaka u devet preduzeća, jer je, osim za ovih sedam, ranije imenovan stečajni upravnik 'Trebinjeprevoza' i 'Novoteksa'", kaže Begović.

On očekuje da će pomenuti stečajni upravnici uraditi sve potrebne nalaze u roku od petnaest dana, ukoliko se ne desi da bude posebnih poteškoća u radu, poput popisa imovine u nekim drugim mjestima u BiH i okruženju, pa i šire.

Nakon utvrđivanja cjelokupne imovine dužnika, utvrdiće se da li postoje uslovi za otvaranje stečajnog postupka.

Begović nije mogao precizirati da li ima pogona koji su u sastavu ovih preduzeća koji rade, ili mogu obnoviti proizvodnju, a još nije poznat ni tačan broj radnika koji su radili u njima, odnosno koji potražuju svoja dugovanja od firmi.

On je podsjetio da je za 17. februar već zakazano ročište, na kojem će biti utvrđeno da li ima uslova za otvaranje stečajnog postupka u "Novoteksu".

Iako dugovanja preduzeća od oko 30 miliona predstavljaju osnovni uslov za pokretanje stečajnog postupka, Begović nije htio potvrditi da li će tada stečaj biti otvoren, jer, kako kaže, o svemu će se izjasniti sam stečajni upravnik.