170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210401 petijevic baner

210601 kodnonana baner copy
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nove knjige na policama gradske biblioteke

Oko 60 aktuelnih naslova iz pera najpopularnijih domaćih i stranih autora stiglo je na police Narodne biblioteke Trebinje.

200629 knjige

U ovoj nabavci opredijelili smo se za naslove značajnih književnih stvaralaca, kao i za sva ostala popularna djela koji zadovoljavaju kriterijume šire čitalačke publike.

Кnjižni fond obogaćen je naslovima iz oblasti beletristike, dečije književnosti, popularne psihologije…

Prilikom nabavke novih naslova fokusirali smo se u najvećoj mjeri na aktuelne autore i njihova najnovija izdanja. Čitaocima tako preporučujemo knjige Nesbea, Smita, Handkea i stare klasike Viktora Igoa. Domaći ljubitelji pisane riječi moći će da dođu i do najčitanijih knjiga iz ove i prošle godine. Tu su i književna ostvarenja drugih domaćih autora, među kojima su i Luka Mičeta „Zaveštanje Svetog Save“, Miroslav Antić „Pepeo dogorjelih krila“, kao i roman poznate hrvatske književnice Vedrane Rudan „Ples oko Sunca“.

Poštujući ukus šire čitalačke publike, u Biblioteci su kupili i djela iz beletristike. Lusinda Rajli, Sandra Braun i Nora Robers trenutno su među najčitanijim autorima u lokalnoj Biblioteci, a na vrhu čitanosti je i nekolicina domaćih spisateljica – Jelena Bačić Alimpić, Mirjana Bobić Mojsilović, kao i Vesna Dedić.

Narodna biblioteka Trebinje, inače, uprkos krizi i teškim ekonomskim prilikama u kulturi odnosno izdavaštvu, uspijeva da knjižni fond godišnje upotpuni i obogati sa oko 1.000 primjeraka i to zahvaljujući poklonima resornog ministarstva, gradske uprave Grada Trebinja, donatora i iz skromnih sopstvenih prihoda.

 Člansku kartu Narodne biblioteke Trebinje ima oko 2.000 Trebinjaca koji tokom godine pročitaju preko 20.000 naslova. Narodna biblioteka Trebinje knjigu populariše i kroz brojne promocije i prigodne programe, kao i povoljnim cijenama članarine.