230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Bileći realizovana antikorupcijska akcija "Lovac"

Slobode je lišeno više osoba, među kojima i dva policijska službenika Granične policije BiH, koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja i primanje dara ili drugih oblika koristi u dužem vremenskom periodu.

210413 tuzilastvo

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije BiH, na području Bileće i okoline, realizovali su operativnu akciju "Lovac", usmjerenu na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja već duže vrijeme djeluje na tom području.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela - udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi sa krivičnim djelima: krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja te primanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičeni policijski službenici se sumnjiče da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon kriminalističke obrade te izvršenih pretresa, osumnjičeni ce biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, preduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv koruptivnih krivičnih djela, naročito korupcije unutar institucija za provođenje zakona.