230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Kolumne1

U vremenu razdora, nemira, mržnje, sebičnosti, zla - teško je riječi da put od čovjeka do čovjeka nađe. Era mas-medija. Sve je tu, na dohvat ruke. Sve se vidi. 0goljenost i bestidnost. Čini se i mogućnost dodira tu je a, u stvari, nikada dalje, nikada teže, savladati jaz između tebe i mene.

121220-zagrljaj

Neki dan u novinama: Priča o djevojci koja se bavila manekenstvom. Izbor profesije bio je njen usud. U svom poslu je bila je zaista uspješna - na naslovnim stranama prestižnih magazina, ugledni kreatori birali su je za svoje revije, a potom i kao zaštitno lice.

120710-ljepota

Hercegovina, iznad mora. Brda i planine. Kamen priča priču starostavnu, sa dna izvor voda iznesenu. Nigdje kamen ne pripovijeda kao u ovom ambijentu razapetosti između škrte zemlje i blistavosti neba. Dramatika i ljepota. Za većinu Srba doći u Hercegovinu ravno je dolasku na Kosovo. Za mnoge ona je prapostojbina, korijen, duhovna vertikala. Rasadnik: besjednika, pjesnika, diplomata, naučnika, mučenika.

Naše priča, svakodnevna filozofija, obično se kreće u stereotipima. Tako je jedan od stalnih obrazaca našeg govora onaj da je današnja omladina plitka, nezainteresovana i neobrazovana.

120526-novi_klinci

Željom i entuzijazmom grupe "Za kafanskim stolom" danas je u prostorijama opštine prikazan idejni projekat pod nazivom Zimske olimpijske igre - Trebinje 2016. koji će ako dobije potrebnu većinu od lokalnog parlamenta ići na razmatranje i u Olimpijski Komitet sa sjedištem u Sidneju.

120523-zastolom5

Dvadeset godina je prošlo od kada su u Hercegovini, izuzeci su neznatni, svi postali novi vjernici. Međutim, stalni hercegovački problem –– sukob dvije tradicije, danas je vidljiviji više nego ikada prije.

120227-ljubinjskal1