230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uglednog Trebinjca brutalno pretukla policija, slijedi sudski epilog

Danas je u advokatskoj kancelariji Zorana Ignjatića održana konferencija za novinare povodom nedavnog brutalnog fizičkog nasilja koje su u vaskršnjoj noći policijski službenici primjenili prema našem sugrađaninu Dučić Marku, istaknutom sportskom radniku Trebinja, džudo šampionu i borcu 1. kategorije Vojske Republike Srpske.

210515 marko

Tema sastanka sa medijskim radnicima je bila da se konačno skrene pažnja javnosti na nekolicinu policijskih službenika koji narušavaju ugled Republike Srpske i svih časnih i poštenih pripadnika policijskih struktura, te upute javne poruke ministru unutrašnjih poslova i načelnicima policijskih uprava da obrate pažnju na svoje pripadnike koji potpuno nezakonito primjenjuju silu prema građanima, bez obzira da li protiv tih fizičkih lica postoje neki osnovi sumnje da su počinili krivična djela.

210515 marko1

Zbog čega je ovo važno?

Pravo na fizički i tjelesni integritet, kao i na lično dostojanstvo je ustavom zagarantovano pravo svakog građanina, a nezakonita primjena sile, tjelesno povrijeđivanje i ponižavanje i povrijeđivanje ljudskog dostojanstva je kažnjivo u skladu sa krivičnim zakonodavstvom, pa makar se radilo i o pripadnicima određenih policijskih struktura.