230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjski vozači spremni za reli "Kozara - Sutjeska 2021"

Auto-moto savez Republike Srpske zajedno sa 49 Auto-moto društava i auto klubova iz Srpske 16, 17. i 18. jula organizuje preventivno-turistički Auto-reli AMS RS „Кozara – Sutjeska 2021“ koji ima za cilj širenje saobraćajne kulture, povećanje saobraćajne bezbjednosti i promociju auto-moto i sportskih aktivnosti.

IMG 3289

Najbolji trebinjski vozači spremni su za ovo takmičenje. Na listi se za sada nalazi 18 vozača raspoređenih u nekoliko klasa. Dobro poznavajući stazu, ambicije AMKK Leotar na ovom takmičenju su velike, kaže za Lokoportal Drago Pikula iskusni reli vozač.

"Imamo vrlo dobru postavu, odlično poznajemo stazu i uslove puta, pa se i ove godina nadamo visokom plasmanu. Prije svega idemo da uživamo u vožnji, kao i druženju sa vozačima i prijateljima iz regiona", ističe Pikula.

Ovaj auto-reli nastavlja tradiciju podsjećanja na značajne datume iz naše istorije u vrijeme Drugog svjetskog rata, a u vezi sa ustankom i borbom protiv fašizma, kao i promociju nacionalnih parkova Кozara i Sutjeska, i drugih turističkih potencijala Srpske.

Tradiciju održavanja ovog relija AMS RS sa AMD i auto klubovima baštini još od 2001. godine kada je, kao jedan od nasljednika AMS SRBiH, nastavio sa organizovanjem legendarnog Auto-relija „Sutjeska“ začetog sredinom prošlog vijeka u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji.

Učešće na reliju uzimali su vozači iz Republike Srpske i Federacije BiH, kao i predstavnici Auto-moto saveza Srbije i pojedinci iz drugih država Evrope. Reli nije održan 2020. godine zbog poznatih problema izazvanih korona virusom.

U petak 16. 07. je početak Relija na kojem će se za takmičare održati promotivno takmičenje na platou Nacionalnog parka Кozara sa početkom u 12,00 časova. U subotu 17.07. iz Istočnog Sarajeva od 12,00 časova je start Relija za sve učesnike i obje grupe. Grupa TURIST sa starta kreće na ocjensku vožnju do Tjentišta zadatim itinererom, a za grupu SPRINT će prije starta na ocjensku vožnju biti organizovano slalom takmičenje.

Reli je preventivno-obrazovnog, turističkog i sportskog karaktera za učesnike podjeljene u grupe TURIST i SPRINT i povezuje dva nacionalna parka, Кozaru i Sutjesku, te Jahorinu kao jedan od najznačajnijih turističkih centara Republike Srpske.