230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježen Dan borbe protiv dijabetesa: Kros srednjoškolaca i osnovaca ulicama Trebinja

Udruženje dijabetičara Trebinje danas je povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa organizovalo tradicionalnu humanitarnu manifestaciju "11. trebinjski kros protiv dijabetesa" ulicama Trebinja u kome su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola.

221129 kros

Cilj krosa je ukazivanje na veliku važnost bavljenja fizičkim aktivnostima već od rane dobi. Podršku mladima oboljelima od dijabetesa dali su mnogi njihovi prijatelji iz klupe.

Najbolji u svojim kategorijama su bili Jovana Kržić, Mara Nožica, Nenad Krstović, Lazar Marinović, Ognjen Dursun i Marija Novčić.

Ljekari i medicinske sestre Doma zdravlja Trebinje su na korzou učesnicima i građanima besplatno mjerili nivo šećera u krvi, kako bi pokazali da fizička aktivnost pozitivno utiče na njihovo zdravlje. 

Predsjednica Udruženja dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Nada Bijedić kaže za Lokoportal da je ovo jedna od aktivnosti u okviru obilježavanja 14. novembra - Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa. "Cilj nam je da ukažemo da osoba oboljela od dijabetesa nema prepreka da se bavi sportom, čak i profesionalno, te da je za oboljele od dijabetesa fizička aktivnost na prvom mjestu, zatim ishrana, a na trećem mjestu lijekovi.