230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Srednjoškolci upoznati sa programom Srednje škole unutrašnjih poslova

Danas je u Sportskoj dvorani u Bregovima u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske održana promocija Srednje škole unutrašnjih poslova za srednjoškolce iz Trebinja.

230517 vjezba

U okviru ovog događaja, predstavnici Uprave za policijsku obuku i Policijske uprave Trebinje upoznali su učenike sa mogućnostima upisa u Srednju školu unutrašnjih poslova, kao i drugim detaljima koji se odnose na način školovanja. Učenicima je izvedena taktičko-pokazna vježba pripadnika Jedinice žandarmerije PU Trebinje, a bila je izložena i oprema, sredstva za rad i vozila koje koriste policijski službenici.

Razlozi za osnivanje navedene škole su dugoročno rješenje pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavak tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanje nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama.

Uslovi za upis učenika u Srednju školu unutrašnjih poslova

U školskoj 2023/2024 godini. Srednja škola unutrašnjih poslova će vršiti prepis učenika iz drugih razreda četverogodišnjih škola u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova.
U treći razred Srednje školu unutrašnjih poslova će se moći prepisati učenici drugih razreda srednjih četverogodišnjih škola sa područja Republike Srpske, pod uslovom da u prethodna dva razreda srednje škole imaju minimalno vrlo dobar uspjeh i primjereno vladanje.
Pored navedenih opštih uslova, posebni uslovi za prepis učenika su:

  • završen drugi razred srenjoškolskog obrazovanja
  • zdravstvena sposobnost učenika
  • fizička (motorička) sposobnost učenika
  • da nisu stariji od 18 godina.

Prava i obaveze

Učenici na početku školovanja s Ministarstvom unutrašnjih poslova zaključuju Ugovor o međusobnim pravima i obavezama.

Zvanje po završenom školovanju

  • Policajac - tehničar za policijske poslove

КONTAКT

Detaljnije informacije o upisu u Srednju školu unutrašnjih poslova mogu se dobiti na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.