230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Dani Srbije u Republici Srpskoj – “Što se bore misli moje”

Muzičko – scenskim programom “Što se bore misli moje” i projekcijom istoimenog filma, u srijedu 15. novembra u Kulturnom centru Trebinje biće obilježena kulturna manifestacija “Dani Srbije u Republici Srpskoj”.

231111 danisrbije

Ovom kulturno – umjetničkom cjelinom obilježava se jubilej 200 godina od rođenja kneza Mihaila Obrenovića.

Film “Što se bore misli moje”, reditelja Milorada Milinkovića biće prikazan u 18 časova u bioskopu Kulturnog centra Trebinje.

Ovaj istorijski i politički triler, čiji scenario potpisuju Milinković i Dragoljub Stojković govori o periodu života kneza Mihaila Obrenovića neposredno prije i za vrijeme atentata.

Kneza Mihaila tumači Dragan Mićalović, dok ostale uloge istorijskih ličnosti igraju Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković, Tamara Krcunović, Nenad Okanović i drugi.

Film “Što se bore misli moje” je po odluci selekcione komisije Filmskog centra Srbije kandidat Srbije za prestižnu nagradu Oskar u konkurenciji za međunarodni film.

Program koncipiran kao dramsko – muzički “preplet” istorijskog i romansiranog “kazivanja” o državničkoj mudrosti, prosvetiteljskoj širini, ali i tragičnoj sudbini kneza Mihaila Obrenovića počinje u 20 časova i 30 minuta u pozorištu Kulturnog centra Trebinje.

Riječ je o muzičkim izvedbama starogradskih i izvornih numera popularnih na tadašnjem dvoru. Atmosferu boemske Skadarlije, Starog dvora i narodnih sabora na sceni će dočarati istaknute vokalne umjetnice Vesna Dimić i Biljana Petković uz gitarsku pratnju Zorana Veljkovića, dok će dramske dijelove izvoditi glumci Sonja Damnjanović i Predrag Milojević.

Kulturnu manifestaciju “Dani Srbije u Republici Srpskoj” – “Što se bore misli moje” organizuju Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Trebinje.

Ulaz je slobodan.