230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Svečani koncert Muzičke škole povodom velikog jubileja

U okviru „Međunarodnog festivala muzike 2024“, a povodom velikog jubileja – 70 godina postojanja i rada Muzičke škole „Trebinje“, večeras je u pozorištu Kulturnog centra održan Svečani koncert.

240518 koncert

Dušanka Babić, direktorka Muzičke škole „Trebinje“, podsjetila je da je dugi niz godina predanog rada, entuzijazma, vizionarstva, istrajnosti i uspjeha protekao je od 1954, kada je škola formirana, do danas – kada slavi 70. rođendan.

„Večerašnji koncert pripremljen je sa nekadašnjim učenicima, koji su sada na raznim stranama svijeta i došli su večeras da sviraju i pruže podršku. Program je raznovrstan, imamo djela modernih kompozitora, klasike, romantičara, a na kraju je nastupio naš srednjoškolski hor uz podršku nekadašnjih učenika i orkestar sastavljen od profesora i učenika što ranije nismo imali priliku da čujemo. Večeras su sa nama naši prijatelji i kolege, sa kojima smo radili brojne projekte koji su se odnosili na rad sa učenicima, na koncertnu djelatnost i razmjenu“, navela je direktorka Babić.

Dodala je da su večeras uručena priznanja i zahvalnice svima koji su pomagali rad Muzičke škole i stvarali bolje uslove za učenike i profesore:

„Uspjeh škole i uspjeh učenika ne bi postojao bez profesora, a priznanja smo uručili najboljim među najboljima, profesorima: Violeti Popadić, Aleksandri Rajković, Milisavu Sukonjici i Sari Vujošević Jovanović, prodekanu za međunarodnu saradnju fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore za izuzetan umjetnički doprinos Međunarodnom festivalu muzike“.

Priznanje za najnagrađivanijeg profesora dobila je Violeta Popadić, profesor harmonike, koja već 15 godina radi u trebinjskoj Muzičkoj školi.

„Velika mi je čast što sam među ovako kvalitetnim kadrom dobila ovo priznanje. Ovo je predivan posao, mogućnost stvaranja muzike sa djecom i te magije je nešto što je neprocjenjivo i zato su i takvi uspjesi, jer radite ono što volite. Uspjeh i sreća djece je nešto što nas uvijek motiviše da budemo još bolji“, rekla je Popadić.

Za uspješnu dugogodišnju saradnju, zahvalnice su uručene i Umjetničkoj školi „Vlado Milošević“ iz Banjaluke, Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ iz Nikšića, Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu i Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore. KC Trebinje