230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan Godišnji koncert KUD "Vladimir Gaćinović"

GKUD "Vladimir Gaćinović" održalo je protekle noći godišnji koncert u prepunoj sali Doma kulture "Jevto Dedijer" u Bileći.

240519 vladimirgacinovic

Prema riječima Nebojše Rogana, predsjednika društva Bileća se može ponositi GKUD-om jer su imali priliku da vide više od stotinu pedeset aktivnih folkloraša u sedam uzrasnih kategorija.
-Mislim da smo postigli svoj cilj a to je da omasovimo društvo. Ovo smo postigli vrijednim radom kao i brojnim putovanjima koje smo organizovali. Posebno možemo istaći 2023. i 2024. godinu kada smo svakog mjeseca imali po jedno putovanje ili nastup i tako ćemo nastaviti ubuduće. Iako je riječ o završnom koncertu mi se osjećamo kao da smo na početku, rekao je Rogan.

Narednog mjeseca u Bileći će se nakon kraće pauze ponovo održati Smotra dječijeg folklora.

- Ovo će biti lijep događaj za Bileću kada će se predstaviti petnaest društava, a u svečanom defileu ulicama grada proći će više od pet stotina djece, dodao je Rogan.

U narednom periodu folkloraše očekuju brojna putovanja i nastupi. Nastupiće u Ohridu, Zrenjaninu i brojnim drugim destinacijama. Posebnu zahvalnost duguju direktoru Kancelarije RS u Beogradu Mlađanu Cicoviću kao i ministru u Vladi RS Zlatanu Klokiću na nesebičnoj pomoći i podršci.

GKUD "Vladimir Gaćinović" osnovano je 1935. godine, a naredne godine obilježiće 90 godina postojanja i uspješnog rada.

-Ovo je jedno od najstarijih društava u BiH i bivšoj Jugoslaviji. Ovom prilikom zahvaljujemo se na saradnji našem bratskom društvu "Zora Hercegovine". Zajedno putujemo u Zrenjanin gdje ćemo nastojati da našu Bileću predstavimo u najljepšem svjetlu, dodao je Rogan.

Bilećka publika je uživala u igrama iz svih srpskih zemalja i burnim aplauzima pozdravila članove društva koji su priredili veče za pamćenje.