230816 baner dineco 650x170 05
200701 banerosandic

210401 petijevic baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan Godišnji koncert KUD "Vladimir Gaćinović"

GKUD "Vladimir Gaćinović" održalo je protekle noći godišnji koncert u prepunoj sali Doma kulture "Jevto Dedijer" u Bileći.

240519 vladimirgacinovic

Prema riječima Nebojše Rogana, predsjednika društva Bileća se može ponositi GKUD-om jer su imali priliku da vide više od stotinu pedeset aktivnih folkloraša u sedam uzrasnih kategorija.
-Mislim da smo postigli svoj cilj a to je da omasovimo društvo. Ovo smo postigli vrijednim radom kao i brojnim putovanjima koje smo organizovali. Posebno možemo istaći 2023. i 2024. godinu kada smo svakog mjeseca imali po jedno putovanje ili nastup i tako ćemo nastaviti ubuduće. Iako je riječ o završnom koncertu mi se osjećamo kao da smo na početku, rekao je Rogan.

Narednog mjeseca u Bileći će se nakon kraće pauze ponovo održati Smotra dječijeg folklora.

- Ovo će biti lijep događaj za Bileću kada će se predstaviti petnaest društava, a u svečanom defileu ulicama grada proći će više od pet stotina djece, dodao je Rogan.

U narednom periodu folkloraše očekuju brojna putovanja i nastupi. Nastupiće u Ohridu, Zrenjaninu i brojnim drugim destinacijama. Posebnu zahvalnost duguju direktoru Kancelarije RS u Beogradu Mlađanu Cicoviću kao i ministru u Vladi RS Zlatanu Klokiću na nesebičnoj pomoći i podršci.

GKUD "Vladimir Gaćinović" osnovano je 1935. godine, a naredne godine obilježiće 90 godina postojanja i uspješnog rada.

-Ovo je jedno od najstarijih društava u BiH i bivšoj Jugoslaviji. Ovom prilikom zahvaljujemo se na saradnji našem bratskom društvu "Zora Hercegovine". Zajedno putujemo u Zrenjanin gdje ćemo nastojati da našu Bileću predstavimo u najljepšem svjetlu, dodao je Rogan.

Bilećka publika je uživala u igrama iz svih srpskih zemalja i burnim aplauzima pozdravila članove društva koji su priredili veče za pamćenje.