230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

PU: Ponašajmo se odgovorno, zaštitimo svoju imovinu!

Policijska uprava Trebinje poziva sve građane da u narednim mjesecima preduzmu odgovarajuće mjere zaštite svoje imovine. 

240709 kuca

Već je počela sezona godišnjih odmora kada se očekuje veći priliv stanovništva u hercegovačke opštine zbog čega je potrebno da svi građani preduzmu odgovarajuće mjere kako bi zaštitili svoju imovinu od onih lica koja će nastojati da iskoriste neki propust i izvrše nasilni upad u stan i kuću.
Kako bi građani osujetili planove kriminogenih lica potrebno je da: zaključavaju ulazna vrata, bez obzira koliko će biti odsutni, ne ostavljaju otvorene prozore i balkonska vrata, nemojte da ključ ostavljate ispod otirača, saksija od cvijeća i slično jer to su uobičajna mjesta, koja samim tim nisu „skrivena“, obavijestite osobu od povjerenja (komšije, rođake) da odlazite na godišnji odmor, kako bi ta osoba mogla da s vremena na vrijeme provjeri da li se neko nepoznat kreće u blizini; sve svoje vrijednosti (nakit, novac) predate nekome na čuvanje; da ne ostavljate roletne skroz spuštene s obzirom da je to znak da je stan/kuća napuštena, da porodične fotografije sa odmora i tzv. „tagove“ ne postavljate na društvenim mrežama i platformama dok se ne vratite kući i slično. Ovo su samo neke od preporuke s kojima možemo da utičemo na bezbjednost, jer bezbjednost kako lična tako i bezbjednost imovine je naša zajednička odgovornost.
Policijska uprava Trebinje će tokom sezone godišnjih odmora pojačati prisustvo policijskih službenika na terenu, građani se pozivaju da ukoliko primjete sumljiva lica ili čuju buku u stanu za koji znaju da trenutno niko ne boravi, obavjeste policiju na besplatni broj telefona 122.