230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uništene mreže ribokradica

Udruženom akcijom bilećkih, trebinjskih i nikšićkih ribočuvarskih službi juče su u rejonu Rogošine, Miruša i Dubočana zaplijenjene nelegalne ribolovačke mreže dužine 200 metara.

180704 ribokradice

U drugoj akciji protiv ribokradica sinoć je na ušću rjeke Sušice pronađena mreža dužine 30 metara kojom je bio pregrađen riječni tok, što je strogo zabranjeno.

Prema riječima Željka Kraljevića predsjednika SRD Trebinje, počinioci za sada nisu poznati, ali se u saradnji sa nadležnim državnim institucijama radi na njihovom otkrivanju i kažnjavanju.

"Ribočuvarska društva su danonoćno prisutna na svim vodama kojima raspolažu i pomno prate sva dešavanja. Ipak, ribokradice nije lako uhvatiti na djelu. U slučaju da se to desi, kazne su velike. Uprkos kaznama, ribokradice su uporne. Godišnje se zaplijeni i uništi više od 5 hiljada metara mreže i drugih nelegalnih pomagala. Koristim ovu priliku da informišem sportske ribolovce da je na Slanom jezeru našeg kluba pobratima - SRK Nikšić zbog pada vodostaja nastupio veliki pomor ribe", istakao je Kraljević za Lokoportal.