230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje uvodi plaćanje parkinga bankovnom karticom

Grad Trebinje od petka 5. aprila uvodi novitet u plaćanju parkinga. Svi korisnici usluga parkinga na teritoriji grada od sada će putem svoje bankovne kartice moći platiti parking kroz aplikaciju Go Parking.

240405 parking

Ovaj novitet posebno je važan za turiste koji jednostavnim uvezivanjem kartice sa aplikacijom mogu da plate parking u bilo kojoj zoni grada, te na ovaj način izbjegavaju komplikacije oko kupovine kartica mobilnih operatera. Trebinje na ovaj način prati trendove pametnih gradova te digitalizacije u svim oblicima i kapacitetima. 


Kroz aplikaciju Go Parking uslugu parkinga moguće je takođe platiti i preko mobilnog operatera na već ustaljen način kroz sms servis.

Pogodnosti korištenja aplikacije takođe su i učitane mape parkinga i povezanost sa Google mapama te automatskim navigiranjem ka zadatom parkingu. Ova pogodnost posebno olakšava turistima u snalaženju i pronalasku parkinga u gradu.

Benefiti digitalnog načina naplate parking karata su višestrani kako za sam grad tako i za građane kao krajnje korisnike rješenja. Korisnik kupovinom karte na ovaj način nije obavezan da istakne parking kartu na vidno mjesto u automobilu, jer će informaciju o validnosti kupljene parking karte kontrolor dobiti iz sistema.

Aplikacija Go Parking može se preuzeti na Google Play i App Store