230816 baner dineco 650x170 05
200701 banerosandic

210401 petijevic baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Promocija knjige eseja "Razluči sebe od sebe"

Pozivamo vas na promociju knjige eseja ,,Razluči sebe od sebe" autora dr Vukašina Lugonje, koja će biti održana u četvrtak, 18. jula u 20 časova u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

240716 lugonja

Na promociji, pored autora, govoriće prof. dr Veljko Brborić i dr Dragan Kovač. U programu učestvuje i etno grupa ,,Zahumlje". Razgovor će voditi Ivana Grujić.

Kako je recenzent prof. dr Veljko Brborić napisao, ova knjiga predstavlja Lugonjina razmišljanja o različitim temama, od biblijskih i religioznih, do priče o etici i moralu, duhoklonuću, slobodi, empatiji i istini, ljubavi i mržnji, zdravlju i bolesti, svjesnom i nesvjesnom. Autor se osvrće na čovjekove dužnosti, na odnos duše i čovjeka prema svemu ovozemaljskom i onozemaljskom. Teme su brojne i o njima se različito promišlja.
Dr Vukašin Lugonja je rođen 1949. godine. Specijalista je anesteziologije i reanimatologije. Autor je knjiga ,,Lugonje iz Ivice kroz pjesmu i razgovor", ,,Dveri duše", ,,U dobru smo posrnuli", ,,Može li se od sebe ozdraviti", ,,Istorija jednog vremena", ,,I nebesa su kamenu na kolena pala" i ,,U krilu ljubinjskog zdravstva". Član je Udruženja književnika Srbije. Živi i stvara u Beogradu.