230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prvi DINECO CUP opravdao očekivanja: Više od 700 mladih fudbalera u Trebinju

Škola fudbala „Alfa“ iz Trebinja tokom proteklog vikenda je organizovala prvi međunarodni turnir u fudbalu “DINECO CUP”. Na turniru su učestvovale 63 ekipe sa oko 700 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

240903 dinecocup

Na turniru su učestvovale četiri generacije mladih fudbalera, od 2013. do 2016. godišta.

U konkurenciji mladih fudbalera 2016. godište prvo mjesto osvojila je novosadska Vojvodina, drugo Borac Banjaluka, treće Međugorje, a četvrto Leotar.
Najbolji igrač na turniru bio je Ivano Barbarić iz ekipe Međugorja, najefikasniji Filip Milović iz Leotara, a najbolji golman Lazar Skenderija iz ekipe Borca.

Kod fudbalera 2015. godište prvi je bio Borac Banjaluka, drugi Rudar Breza, treći Brotnjo, a četvrto Međugorje. Najbolji strijelac i igrač su članovi Borca, Andrej Stanivuković i Andrej Brestovac dok je najbolji golman član Rudara iz Breze Muhamed Memišević.

Kod 2014. godišta novosadska Vojvodina je bila prva, Ole Beograd drugi, Škola fudbala „Barsa“ treća, a Derbi iz Novog sada četvrti. Najbolji igrač turnira je Laza Stanić iz ekipe Ole, najbolji strijelac Mark Abramenko iz Vojvodine, a najbolji golman Nikola Kasapović iz iste ekipe.

Kod 2013. godišta prvo mjesto zauzela je novosadska Vojvodina, drugo Škola fudbala Full Time Zvornik , treći je bio Leotar, a četvrti Ole Beograd.
Andrej Jerkić iz Škole fudbala Full Time je najbolji igrač, najefikasniji je David Marjanović iz iste ekipe a golman Filip Ateljević iz Leotara.

Vrijedi istaći da je veliku pažnju publike izazvala utakmica fudbalera Leotara i Crvene zvezde u uzrastu fudbalera 2016. godište i mlađi u kojoj je pobjeda pripala trebinjskoj ekipi.

Po jedan fudbaler u svakom uzrastu dobio je poseban poklon dar organizatora turnira.

Nagrade su dodijeljivali zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, Saša Subotić predstavnik kompanije "Dineco", legendarni Nenad „Purke“ Stojanović golgeter šampionske generacije Leotara te predstavnici organizatora i ekipa učesnika na turniru.

Ovaj turnir je opravdao očekivanja organizatora, ali i učesnika koji su puni utisaka obećali dolazak i naredne godine. Cijelu ideju o organizovanju jednog ovakvog turnira sa radošću je primila trebinjska kompanija za proizvodnju namještaja “DINECO” koja je pomogla organizaciju.

Dineco je društveno odgovorna kompanija koja prati i podržava rad i razvoj mladih, a svojim doprinosom podržala je brojne manifestacije u našem gradu. Prvi turnir je okupio rekordan broj učesnika, zato organizatori kažu da će ovaj trebinjski turnir biti tradicija.