230816 baner dineco 650x170 05
240605 bas ta optika baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi - "Dobrovoljni davaoci krvi - najbrojnija porodica humanosti"

Danas je u Trebinju, velikom akcijom darivanja dragocjene tečnosti u kojoj su učestvovali svi aktivi unutar Društva DDK grada Trebinja sa gostima iz cijelog regiona, obilježen 14. jun Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

240614 davaoci

Andrija Kostić (Kragujevac) 65 godina - Darovao 165 doza krvi

Dragan Dobranić, predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi grada Trebinja ističe da se danas odazvao veliki broj dobrovoljnih davalaca krvi. "U Trebinju ima 23 stalna aktiva dobrovoljnih davalaca u kojima ima negdje od 20 do 50 članova. Služba za transfuzijsku medicinu ne bi trebalo da zaostaje za ostalim republičkim transfuziološkim službama i službama u regionu, znači, imamo krvi dovoljno“, naveo je on.

Predstavnici Dobrovoljnih davalaca krvi iz Trebinja, sa udruženjima davalaca iz Crne Gore i Srbije i brojnim prijateljima, položili su cvijeće na spomenik dobrovoljnim davaocima krvi ispred Bolnice Trebinje.

Osnovni cilj obilježavanja Svjetskog dana je zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi, podsticanje redovnog davanja krvi, kako bi transfuzija krvi bila bezbjedna, ali i promovisanje kulture davanja krvi prije svega u populaciji mladih.
Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obilježava se pod sloganom: “Dobrovoljni davaoci krvi - najbrojnija porodica humanosti”.

#darujkrvSpasiživot
#WorldBloodDonorDay